Φόρτωση Εκδηλώσεις

FF.C ”TRIBUTE LIVE Vol. 2”

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
21 Δεκεμβρίου
Ώρα:
8:00 μμ - 11:30 μμ
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ιστότοπος:
https://www.more.com/music/offer/ff-c-tribute-live-vol-2/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR0_UsPT3LvbubJtQyHJlk3iS4japvFtZ46YidRq58dV5Mq93G6JGcL5XaY_aem_sXp9EyUbQN8C-I832Ka4XA

Χώρος Διεξαγωγής

Fuzz Club
PIREOS 209 KAI PATRIARXOU IOAKIM 1
Athens, Greece
+ Χάρτης Google
Phone
21 0345 0817
Προβολή ιστότοπου Χώρος Διεξαγωγής
‘’Δημιουργήσαμε με όσα ζήσαμε, απορρίψαμε πολλά και διαφωνήσαμε και όμως κερδίσαμε γιατί τολμήσαμε και έτσι υπάρχουν συνειδήσεις που αφυπνίσαμε.
Δημιουργήσαμε με όσα ζήσαμε, περάσαμε πολλά μα δεν υποχωρήσαμε και έτσι συνεχίσαμε και υποστηρίξαμε ότι σεβόμασταν και ότι αγαπήσαμε’’ – FF.C
______________________________________________________________

FF.C
”TRIBUTE LIVE Vol. 2”

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
(ΑΚΡΙΒΩΣ 20 ΧΡOΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ LIVE ΣΤΟ ΡΟΔΟΝ)!

FUZZ Live Music Club
Συμμετέχουν: ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ & FRIENDS!
20 χρόνια μετά την τελευταία ιστορική συναυλία των FF.C τον Δεκέμβριο του 2004 στο θρυλικό ΡOΔΟΝ, το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο FUZZ LIVE MUSIC CLUB το FF.C TRIBUTE LIVE VOL. 2.
Μια συναυλία-ταξίδι και ένα αφιέρωμα στα καλύτερα μουσικά χρόνια του θρυλικού Rap συγκροτήματος, μέσα από τις μελωδίες και τους στίχους των FF. C, ερμηνευμένα από πολύ αξιόλογους καλλιτέχνες, τόσο της παλιάς, όσο και της νέας γενιάς!

Μια σπουδαία ιστορική αναδρομή, μέσα από την ‘’ματιά’’ του Σκηνοθέτη, με τραγούδια που σημάδεψαν και συνεχίζουν να σημαδεύουν ολόκληρες γενιές! Αυτή την φορά θα ακουστούν κομμάτια τα οποία δεν πρόλαβαν να ακουστούν στο FF.C ‘‘TRIBUTE LIVE VOL.1’’,  μαζί με τα πιο γνωστά κομμάτια των FF. C.
————–Συμμετέχουν ——————
Δημήτρης Πετσούκης «ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ» / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ (ex Τσοπάνα Rave) / ΖΩΓΡΑΦΟΣ / ΜΗΤΣΟ ΦΟΥ & ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΕΙΜΑΡΗΣ  / ΝΙΚΟΛΑΣ (Razastarr) / ΝΕΚΡΙΚΗ ΣΙΓΗ / ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ / ΡΑΦΗ / ΡΗΓΑΣ / JK1 / SADAHZINIA / SADOMAS / STK / SUPREME / UNEEK / WEIRD – XIOUTZ
*Very special dj set:  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΝΤΖΕΛΟΣ & DJ RICKO (NEBMA)

– DOORS OPEN 20:00 – STARTS: 21:30
– ΤΙΜΗ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ (EARLY BIRDS): 14€
– ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ – ΤΑΜΕΙΟ: 16€

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

More.com: https://www.more.com/music/offer/ff-c-tribute-live-vol-2/

Fb event: https://fb.me/e/9trlkQ0dV
*Εικαστική επιμέλεια: WEIRD WOLF
*Η φωτογραφία του εικαστικού είναι του Γιάννη Νέγρη

 
Έπειτα από την μεγάλη επιτυχία του FF.C Tribute Live Vol. 1, που έλαβε χώρα στο Faliro Summer Theatre τον Οκτώβριο του 2022, ο «Σκηνοθέτης» των FF.C, κατά κόσμον Δημήτρης Πετσούκης, επιστρέφει με το 2ο Tribute Live, όπου θα μοιραστεί τη σκηνή με τους Αντιληψίες Συνείδησης’’ – αγαπημένους του καλλιτέχνες και φίλους για να μας παρουσιάσουν όσα τραγούδια του θρυλικού συγκροτήματος, δεν ακούσαμε στο Vol. 1, κομμάτια που ενέπνευσαν γενιές και που μέσα στα χρόνια, θεωρήθηκαν ύμνοι στην κουλτούρα της Rap!
Το ιστορικό συγκρότημα της Rap που σημάδεψε με την παρουσία του και ταυτίστηκε με το αυθεντικό και ποιοτικό  Hip –  Hop  όσο κανείς, οι FF.C Fortified Concept ιδρύθηκαν στην Αθήνα το 1987 και ήταν το πρώτο ελληνικό χιπ χοπ συγκρότημα.

Οι Fortified Concept
 θεωρούνται για πολλούς θρύλοι της εγχώριας Rap σκηνής, που η μουσική τους και η συνολική τους στάση, έγιναν πραγματική ιδεολογία και τρόπος ζωής, με ποικιλία κομματιών και μεγάλη βάση στον στίχο, τόσο του Ρυθμοδαμαστή όσο και του Σκηνοθέτη.
Αν και το μουσικό σχήμα, είχε διάρκεια συνολικής δράσης 18 χρόνια από το 1987 έως το 2005, επίσημα στην δισκογραφία υπήρξαν από το 1993 έως το τέλος!
To ύφος τους ήταν ιδιαίτερα εναλλακτικό καθώς δεν χρησιμοποιούσαν τις κλασσικές φόρμες, ενώ οι στίχοι τους ήταν αρκετά πρωτοποριακοί για την εποχή, με έντονο πολιτικό στοιχείο και ισχυρά κοινωνικά μηνύματα.

‘Θυμάμαι να είμαι εκεί, όταν δεν είχε ακουστεί το hip hop στην Ελλάδα, ούτε καν σαν μουσική μ’ ακουστικά και ένα synth, εκείνη την εποχή πασχίζοντας να του δώσω, ουσία, φωνή φτάνει το `87 φτιάχνω τους FFC για να βγούνε πιο μετά δυναμικά οι TXC Dust headz clique, παρεμβολές, active member, ZN

Αυτούς που πλέον ονομάζεις παλιά σχολή
Ήμουν εκεί, στα freestyle στην Οκτάνα
Ήμουν εκεί (live), live στο Κάμελ στη Γλυφάδα
Ήμουν εκεί στα φεστιβάλ, στο Μύλο στη Θεσσαλονίκη
νιώθω ευγνώμων που να ζήσω αυτά είχα την τύχη

Όταν ξεκίνησαν διαμάχες (ήμουν), ήμουν εκεί
Όταν MCs όλοι την είδαν (ήμουν), ήμουν εκεί

Γίναν όλοι ειδικοί, βασιλιάδες με αυλή δίχως ήθος και πνεύμα, κλίκες και αυλικοί.
...’’ FF.C